Jaký bude rok 2019? Už to zase frčí a hned na Nový rok odstartovaly různé články o tom, co nás čeká a nemine.  Astrologové a různé vědmy mají teď asi dost napilno. Ve skutečnosti to ale přesně nevíme nikdo a jen doufáme, že bude dobrý a nečeká nás „velký špatný.“ Já třeba vím, že pro mě jeho konec bude minimálně zajímavý, protože jedna dcera půjde do školy, druhá do školky a já bych se měla vrátit do práce. Když k tomu připočítám různé kroužky a neustálé dojíždění, bude to asi velký mazec. Zatím se to ale snažím moc nepřipouštět.

Koncem roku jsem přeci jenom trošku bilancovala a přemýšlela jsem o svých článcích na blogu. Nebudu vám popisovat celý myšlenkový proces, ale hlavně jeho výsledek. Chtěla bych udělat trošku změnu. Všude píšu, že můj blog je o vzdělávání a práci. Doteď jsem psala hlavně o vzdělávání. Co zajímavého si můžete přečíst, navštívit, kde se vzdělávat, jak se vzdělávat apod. Tuhle linii určitě nechci úplně opustit, protože vzdělávání je prostě nutnost a jestli nějakou práci chceme, vzdělávat se musíme.

V tomto roce se ale chci začít více věnovat právě té zmiňované práci. Různě jsem poslední dobou koukala na zaměstnávání maminek na rodičovské, potažmo s dětmi. A čím dál tím více mě to zajímá. Nejen proto, že je to pro mě aktuální téma. Celkově bych totiž ráda více pronikla do toho, jaké jsou na trhu práce reálné možnosti pro ženy s dětmi. Zajímá mě třeba, jak tuto problematiku v praxi řeší stát, jak se k ní staví zaměstnavatelé a další vstupující subjekty. Nezajímají mě deklarované řeči, ale praktické provedení. A tak budu zkoušet a pátrat a samozřejmě vás o všem informovat. 

Navíc se chystám psát články s radami k hledání práce. Mám za sebou více než 8 let zkušeností s hledáním lidí, tak proč se o ně nepodělit? Kamarádky a známí se na mě (ještě pořád) obracejí, když hledají práci a chtějí poradit. Vždycky je dobré se připravit a vědět, co vás může při výběrovém řízení potkat. Zároveň se dokážu vžít do pocitů a strachů ženy, která byla doma a má se třeba po několika letech vracet do práce. První článek s obecnými radami k hledání práce si už teď můžete přečíst.

Můžete tedy čekat jednak praktické rady a jednak takovu malou reality (show? – ještě uvidíme). Sama jsem zvědavá, s čím se setkám. Možná zjistím, že je to brnkačka a není vlastně o čem psát. Ale tak trošku tuším, že opak bude pravdou. Takže jestli vás to zajímá, budu ráda, když zůstanete věrní blogu a řeknete o něm třeba i svým kamarádům. Sledovat mě ale můžete i na Facebooku edumama.cz nebo na Instagramu anet_korinkova, kde se třeba občas objeví i nějaká stroies z aktuálního dění.

Jsem zvědavá a těším se!

Doufám, že spolu v roce 2019 strávíme hodně zajímavých a příjemných chvil (třeba i naživo).

Share This