Novinka! Každý pátek pro vás sepíši 7 nej zajímavostí, na které jsem za uplynulý týden narazila. Bude to jen taková rychlovka před víkendem složená ze všeho možného. Očekávejte třeba tipy na články, rozhovory, podcasty, akce, knížky, citáty atd. atd.. Citáty prosím neberte jako motivační citáty, kterých je všude plno a já na ně začínám být pomalu alergická! Budou to spíše zajímavosti, které jsem se dočetla, utkvěly mi v hlavě a nechci na ně zapomenout. Vlastně vše, co s vámi zde budu sdílet, jsou věci, které mě zaujaly a chci se o ně s někým podělit. Jako když řeknete kamarádce: „Hele, víš, co jsem zjistila zajímavého?“ Budu moc ráda, když se se mnou i vy podělíte o nějaký váš tip. S radostí ho nasdílím dále. Pokud jste přihlášeni k pravidelnému odběru e-mailů na stránce EduMama, bude vám Sedmička chodit přímo do něj. Také na facebookové stránce EduMama občas narazíte na některé sedmičkové tipy.

První víkendová sedmička je zde:

Podcast Deep Talks s Vratislavem Hláskem – možná jste ho dosud, jako já, neznali, ale určitě by vám s ním neměl uniknout rozhovor. Vráťa je párový terapeut, odborník na výchovu a partnerské vztahy. V podcastu uslyšíte velmi zajímavé myšlenky o vztazích, ale třeba i o výchově dětí.

2 Tim Ferriss: Nástroje titánů (citát od Neila Strausse, resp. co mu kdysi řekl jeden kamarád miliardář): „Největší chyba, kterou můžeš udělat, je akceptovat normy své doby. Když neakceptuješ normy, můžeš inovovat, ať už technologií, knihami nebo čímkoli jiným. Takže tajemstvím skutečně velkého úspěchu a proměn světa je neakceptovat normy.“

(pozn. Vím, že jsem před nedávnem slíbila, že o knize Nástroje titánů napíši článek. A opravdu tak udělám. Ale musím říct, že je vážně plná zajímavých rad a myšlenek (a taky je to téměř 700 stránková bichle!!). Postupně ji čtu, zpracovávám a přemýšlím o tom, co a jak vám z ní vypíchnu. Takže vydržte!! :-D)

5 dní k lepší angličtině – narazila jsem na zajímavý online kurz zdarma. Stačí se jen zaregistrovat a od pondělí 23.dubna začíná 5ti denní minikurz. Slibuje, že se naučíme jednoduché techniky a vybudujeme si studijní návyky, díky kterým angličtinu zvládneme za 15 minut denně. Určitě mě zajímá, jaký kurz bude. Jdete do toho se mnou?

4 Denisa Dědičová a osobní vize v Kolíně – pokud bydlíte, stejně jako já, mimo Prahu, možná cítíte nedostatek různých vzdělávacích akcí, kterých byste se osobně mohli účastnit. Mám tu jednu ze svého okolí, na kterou bych ráda zašla. Jmenuje se Osobní vize I Denisa Dědičová. Tato událost na vás po zadání vyskočí na Facebooku. Potkáme se tam?

Pavlína Louženská: Reklama umí skvěle navonět věci, navoňujeme pak své životy – hodně zajímavý článek s Pavlínou Louženskou, která byla například šéfkou marketingu v ZOOTu nebo je ambasadorkou kampaně #zanormalniholky. Dočtete se v něm třeba, jaký mají podle ní sociální sítě dopad na společnost, nebo jak vidí budoucnost fashionmarketu.

6 Podcast The Tim Ferriss Show – možná už je tu přeFerrissováno, ale konečně jsem začala poslouchat i podcast Tima Ferrisse, na jehož základě vznikla kniha Nástroje titánů (viz bod 2). Je nabitý zajímavými osobnostmi, skvělými radami a ještě si u toho procvičíte angličtinu.

7 Aplikace Wunderlist – velmi jednoduchá aplikace, která slouží jako seznam, do kterého si píšete úkoly a následně odškrtáváte splněné. Můžete si do něj psát věci od nákupního seznamu, přes místa, které byste chtěli navštívit až po myšlenky, které vás napadnou. Seznamy můžete mezi sebou také sdílet.  Mimochodem i já v něm mám už pár poznámek pro víkendovou sedmičku.

Mějte krásný víkend a dejte si sedmičku!

Share This