Představte si, že ležíte na pláži, pod sebou máte rozpálený písek, pozorujete střídající se vlny nádherně čistého moře a nad vámi je modrá obloha se sluníčkem, které vás prohřívá přesně na ideální teplotu a provoní vám létem kůži na celém těle. Možná takovou situaci brzy zažijete a já mám pro vás pár doporučení, co si při takové pohodě můžete naladit do uší nebo přečíst. Třeba se vám do toho v takové situaci vůbec chtít nebude a raději si po návratu domů zajdete na nějakou konferenci a školení, a nebo budete za drsňáky a půjdete se mnou do ledové sprchy! Každopádně si užijte Sedmičku!

 

Tomáš Sobel: Vaše jméno je vaše značka – narazila jsem na nový podcast a nebudu vám tvrdit, že sama od sebe, ale díky podcastu Na vlně podnikání, kde byl s Tomášem zajímavý rozhovor. Epizody v podcastu Vaše jméno je vaše značka netvoří rozhovory, ale samotné vyprávění autora. Je opravdu skvělý! Moc pěkně se poslouchá a chvílemi mi přišlo, jako by mi někdo četl pohádku. Vážně. V jednotlivých dílech se můžete například dozvědět jak se propagovat, že dobří lháři jsou nejlepší vypravěči nebo třeba jak stanovit cenu za své služby.

7 důvodů proč poslouchat podcasty (a nečumět na seriály) – u podcastů ještě zůstanu. Když jsem viděla název článku od Ondřeje Koudely, hned mě zaujal. Ne jen proto, že těch důvodů je sedm, ale hlavně proto, že se s ním naprosto ztotožňuji. Sama podcasty hodně doporučuji a vycházím z nich v mé Sedmičce. V článku se nejen dozvíte proč podcasty poslouchat, ale i doporučení na zajímavé podcasty a na to, jak začít s jejich posloucháním. Bonusem v článku jsou dobré drobné vtípky a poznámky.

TEDx PragueED 2018 – další z řady TED konferencí se bude konat v Praze 26.7.2018 v divadle ABC. Tématem půldenní konference bude vzdělávání dětí. Jak na tom dnes jsou? Baví je vzdělávání, je pro ně škola hrou nebo jde je o nudný dril? Posunula se výuka za ta léta, co jsme byli ve škole my?  Pár alternativních škol se o změnu výuky snaží, ale co školství jako celek? Zajímavá témata k zamyšlení, která je nutné řešit.  Základní vstupenka na konferenci vás vyjde na 550 Kč.

Jak se dostat z úrovně B na úroveň C – dostali jste se v nějakém cizím jazyce na komunikativní úroveň a dál už to nejde? Chtěli byste se posunout a ovládat jazyk levou zadní? Jazykový koutek, s jehož autorkou jsem dělala na blogu rozhovor, pořádá akci, kde vám řekne, jak se dostat na Céčko, aniž byste museli žít v cizině. Akce se koná 6.srpna 2018 v Praze a je zcela zdarma.

Jakub Šafránek – Šťavnaté slajdy – dostala jsem doporučení na YouTube videa od Jakuba Šafránka s názvem Šťavnaté slajdy. Jeho videa jsou především o tom, jak si zlepšit prezentační dovednosti, jak udělat dobrou prezentaci a nebát se vystupovat před lidmi. Osobně myslím, že o prezentačních a komunikačních dovednostech toho bylo všude možně řečeno víc než dost, ale jestli vás toto téma zajímá, můžete se v klidu doma podívat na videa. Musím se přiznat, že zatím jsem shlédla jen chvilku a Jakubovo podání je zajímavé. Kdybyste nechtěli koukat na videa o prezentování, můžete se od něj podívat třeba na tipy na letní čtení. A to se hodí, ne?

Citát – „My totiž prakticky všechno můžeme, ale nic nemusíme. Blahobyt nás dovedl do stavu, kdy každý z nás může umět pět jazyků, ale kdo to umí? Všichni bychom možná chtěli a taky bychom mohli. Drahé to není, ale většině lidí chybí ten záměr. Vyžaduje totiž vystoupení z komfortní zóny. Kdo ale dobrovolně vystoupí z komfortní zóny? V běžných podmínkách ten, koho samotný záměr baví, kdo ho má rád.“ (Kouč. Marián Jelínek, Forbes Česko, leden 2018)

Ledová sprcha – mám mezi čtenáři nějakého odvážlivce, který si každé ráno dá ledovou sprchu? Už mnohokrát jsem četla a slyšela o tom, jaké má neskutečně blahodárné účinky na celý organismus a naše fungování během dne. Zatím jsem došla tam, že pravidelně zvládám ledovou sprchu na dolní polovinu těla, resp. od břicha dolů. Občas jsem zkusila být za hrdinku a dala jsem si ji na celé tělo. Ještě k tomu to tedy dělám ve třech střídáních s teplou vodou. Dát si ji po běhání a ještě v létě není zase taková hrůza, ale jinak…První dávka je šílená. Při ní ve sprše tančím, skáču, křičím, nadávám. S druhou už je to lepší a třetí se dá. Během dne nebo večer. Zatím si ale nedokážu představit, že bych tohle zvládala každé ráno, když mi je skoro nepříjemná i sprcha teplá. Ale ráda bych to dokázala. Vím, že by bylo potřeba dát si sprchu pravidelně každé ráno a udělat si nový návyk. Zatím jsem k tomu ještě ale nějak nedospěla, ok jsem líná. Je tu někdo, kdo tohle už zvládl? Nebo někdo, kdo by do toho chtěl jít se mnou? Nemyslím samozřejmě, že se spolu budeme sprchovat, ale aspoň vzdáleně motivovat. Dejte vědět!

Mějte krásný víkend a dejte si Sedmičku!

Share This