Víte, že když budete myslet pozitivně, budete šťastnější a výkonnější? Takže si třeba teď představte, že za chvilku tady bude zase zima, která bude trvat půl roku.  A jestli chcete být ještě výkonnější, zdřímněte si! Pak si zacvičte, mrkněte na pár inspirativních lidí a jestli vám ani tohle nezlepší náladu, zajděte si na oslavu neúspěchu. A hlavně si dejte Sedmičku!

Lifehacky.cz – na této stránce se od Tomáše Baránka dozvíte, jak si zjednodušit a zlepšit život. Pravděpodobně tomu zatím váš zaměstnavatel není moc nakloněn, ale můžete si alespoň přečíst, jak moc je zdraví prospěšný takový odpolední šlofíček. Nově na stránce přistál aktuální článek o tom, jak se vyspat v horkém počasí, které venku právě panuje. Obsah ale netvoří jen spaní. Tomáš testuje různé gadgety, neboli různé technické hračičky a vychytávky, o kterých píše. Bezvadný je ale třeba také článek o klávesových zkratkách, které ulehčí a především zrychlí práci na počítači.

Na volné noze – potřebujete něco opravit, naučit se jazyk nebo třeba vytvořit webové stránky? Na tomto portále najdete seznam nezávislých profesionálů, popř. se sami můžete zaregistrovat jako jeden z nich. Ne webu ale kromě profesionálů najdete blog, ve kterém se objevují zajímavé články. Poslední článek je třeba o tom, jak efektivně pracovat z domova a zda, popř. jak na zautomatizovanou (chytrou) domácnost.  Jestli chcete více číst, mohu vám doporučit pěkný článek s konkrétními tipy, jak do toho.

Fuck Up Night Vol. XXVI – máte strach z neúspěchu? Nebo se bojíte přiznat, že se vám něco nepovedlo? Když zavítáte na toto setkání, které se bude konat 2.října v Praze (Kino Lucerna), zúčastníte se v podstatě takové oslavy neúspěchu.  Přednášející mluví o svých fuckupech a hlavně o tom, jak se z nich poučili a co si z nich odnesli. Vstupné není nijak závratné ( 200 – 1000 Kč) a nápad perfektní. Pokud byste nestihli pražský Fuck Up, o den později ho můžete navštívit v Hradci Králové.

Fotr aneb Forbes on the Road – není fotr jako fotr. Tento fotr je především inspirativní. Dalším projektem českého Forbesu je talkshow šéfredaktora Petra Šimůnka s úspěšnými a inspirativními lidmi. Rozhovory probíhají během jízdy v autě a formát nápadně připomíná show Jamese Cordena. K dispozici jsou zatím tři díly (s Ronym Pleslem, Liborem Boučkem a Aňou Geislerovou) a zatím mě všechny bavily.

Citát  – „páteří celé firmy dneska nejsou ty útvary, ale je to tzv. digitální páteř. Ta řeší všechno, tam se všechno bude sbíhat. Co bude digitalizovaný, bude digitalizovaný. A pak budou oblasti, které budou provozní. A tam bude HR, tam bude IT, tam bude i prodej. Tam bude řada věcí, který dneska vypadají, že jsou prvoplánový, tak budou v takovým pseudo-odpadním koši. Ale naopak se budou rozvíjet nějaký útvary dopředu jako je obsluha klienta.“  Tak a mám to – čeká mě pseudo-odpadní koš. Jedná se o citát z podcastu Proti proudu s Pavlem Vosobou, který stoprocentně doporučuji k poslechu!

TED Talk – The happy secret to better work –  Shawn Achor velice vtipně mluví o tom, jak naše štěstí závisí na našem úhlu pohledu. Možná si myslíme, že pokud budeme více pracovat, budeme úspěšnější a šťastnější. Ve skutečnosti je to ale přesně naopak. Pokud naučíme náš mozek vnímat pozitivní věci, které se nám odehrávají v životě, budeme šťastnější a díky tomu budeme výkonnější a úspěšnější. Jeho řeč je doslova kulometem vtipných a zajímavých myšlenek.

Osobní – začala jsem cvičit. Ne, že bych do teď necvičila, to zase né, ale zkouším pravidelnost. Každý den hned ráno.  Je to jen taková rychlovka ještě před snídaní, která mi zabere kolem 5 minut. Pak si ještě dám tu studenou sprchu, ale ta v současném počasí není úplně žádným velkým hrdinstvím. Už držím tři týdny a doufám, že se mi podaří vytvořit návyk i na další měsíce. Na to, abych napsala, jestli to má účinek, musím ještě nějakou dobu vytrvat, ale rozhodně se cítím lépe a myslím, že malilinkaté výsledky už vidět jsou.

Mějte krásný víkend a dejte si Sedmičku!

Share This