Už se někdo z vás těšil na další Sedmičku? Já ano. Je pro mě vždy hodně napínavé, jestli dám další Sedmičku. A dala jsem! Zatím je kolem mě stále dost zajímavých a inspirativních věcí, o které se chci s vámi dělit. Děkuji prvním přispěvatelům, kteří mi dali svůj tip! Takže jedeme dál a tady je očekávaná Sedmička. 

BarCamp Kolín – jsem moc ráda, že jsem dostala tip na další mimopražskou akci. 12.5. 2018 od 9:00 sev kolínském Podnikatelském inkubátoru CEROP bude konat BarCamp neboli konference o podnikání, vzdělávání a osobním rozvoji. Vstup na konferenci je zdarma. Principem BarCampu je sdílení znalostí a zkušeností. Ti, co chtějí prezentovat své téma, se zaregistrují a nabídnou svoji přednášku. Do určitého termínu pak probíhá hlasování o tom, koho si chtějí návštěvníci poslechnout.

Czechitas – jestli jsi holka / žena a ještě jsi neslyšela o Czechitas, tak určitě mrkni na jejich stránky! Jde o skvělý projekt, který chce dostat co nejvíce žen do IT, resp. ukázat holkám, že se technologií nemusí vůbec bát. Pro ženy a holky pořádají kurzy, které se týkají např. datové analytiky, programování, tvorby webu, grafiky. Dokonce můžeš absolvovat 3 měsíční Digitální akademii, která je určená pro naprosté začátečnice a za 3 měsíce už můžeš nastoupit na juniorní pozici v oblasti datové analytiky! Skoro neuvěřitelné, že? Jestli ale nechceš hned na akademii, můžeš třeba navštívit 3 hodinový kurz, který tě naučí pracovat s Instagramem.

Zbraně vlivu – „…prestižní tituly mají za následek změnu vnímání výšky. Při jednom experimentu, který se prováděl v pěti třídách australských vysokoškolských studentů, byl jeden muž uveden jako návštěvník z anglické Cambridgeské univerzity. Jeho status v Cambridgi však byl v každé třídě prezentován jinak. V jedné třídě byl představen jako student, ve druhé jako asistent, ve třetí jako odborný asistent, ve čtvrté jako docent a v páté jako profesor. Po odchodu z místnosti byla každá třída požádána, aby odhadla jeho výšku. Bylo zjištěno, že s každým zvýšením jeho postavení tentýž muž vyrostl, a to v průměru o jeden centimetr, takže „profesor“ byl nakonec považován za člověka o šest centimetrů vyššího než „student.““ (z knihy R.B. Caldini: Zbraně vlivu. Manipulativní techniky a jak se jim bránit). Takže pokud nejste zrovna velkého vzrůstu, musíte makat na titulech.

Evernote – v první Sedmičce jsem doporučovala aplikaci Wunderlist jako takový poznámkový blok. Evernote je ale asi nejlepší a nejpropracovanější aplikací na poznámky a ukládání v podstatě všeho. Můžete si do něj nejen psát poznámky, ale ukládat v podstatě všechno zajímavé, na co narazíte (fotky, ručně napsanou poznámku, video, zvukový záznam, obsah internetové stránky…). V Evernotu je následně můžete díky štítkům třídit a zpětně vyhledávat. Evernote vám k poznámkám dokáže třeba připojit i GPS polohu. Když si jednou vytvoříte Evernote účet, dostanete se k němu z jakéhokoliv zařízení, protože je dostupný jak v aplikacích, tak má i webové rozhraní.

Hořkosladká nevědomost – další z bezvadných příspěvků Petra Houdka na blogu Pokusy na lidech a společnosti (už ten název blogu se mi líbí) Ve zkratce podává vysvětlení, proč se někteří lidé dokáží do krve bít za nějaký problém, o kterém toho příliš neví a brání se o něm vyhledávat aktivní informace.

Omezení telefonu – také máte pocit, že zbytečně často kontrolujete svůj telefon? Nebo ho nemáte? V obou případech stojí za to nainstalovat si aplikaci, která vám měří čas, kolikrát denně odemknete svůj telefon a kolik času na něm strávíte. Možná budete hodně překvapení. Pro mě jsou výsledky zatím dost šokující. Jsou to např. aplikace Moment (iOS) nebo Space (Android). Vyplnila jsem důvod, proč chci omezit používání telefonu a cíl, resp. čas, který na něm chci maximálně strávit. Teď na mě občas vyskočí otázka, jestli je opravdu nutné, abych znova odemykala telefon, nebo jestli bych ho už třeba nechtěla zase na chvíli přestat používat. Ještě jsem zvědavá, jak moc dokáži tuto aplikaci ignorovat, protože zatím mi to jde docela obstojně a asi budu muset nasadit silnější kalibr.

Duolingo italština – taková trošku osobní challenge, resp. spíše pokus. V létě pojedeme do Itálie a řekla jsem si, že si zkusím nasadit v Duolingu italštinu. A jsem hodně zvědavá, čemu všemu budu schopná za pár měsíců učení se zcela od nuly porozumět. Zatím se u italštiny každý večer opravdu bavím. Dám vědět, jak jsem dopadla. Jestli chcete, pojďte do toho se mnou!

Mějte krásný víkend a dejte si Sedmičku!

Share This