Od té doby, co píši Sedmičku, zjišťuji, jak strašně krátký je jeden týden. Zároveň se ale sama divím, kolik zajímavých věcí člověk čte, slyší, vidí, zná. Stačí se jen zaměřit a vnímat.

Na vlně podnikání – Dan Tržil, který je tvůrcem podcastu Proti proudu, spustil nový podcast s názvem Na vlně podnikání. Každý den můžete poslouchat nový rozhovor s lidmi ze světa byznysu. Podcasty mají max. 20 minut a jsou to tedy takové rychlovky, které zvládnete třeba při snídani nebo cestě autem. Já jsem jich třeba teď několik dala při vysávání. Dozvíte se v nich různé tipy a hacky od úspěšných lidí. Určitě zde nějaké zajímavé občas zmíním.  Zajímavostí je, že na stránkách navlnepodnikani.cz můžete položit otázku budoucím hostům.

Lucie Radová v Proti proudu– u Dana zůstanu. Poslední rozhovor v podcastu Proti proudu je s cestovatelkou Lucií Radovou. Tentokrát trošku kratší, ale za to hodně nabitý rozhovor. Lucie například říká, že se jí moc nelíbí jen takové povrchní cestovatelské fotky pro sociální sítě a blogy, ale chce dělat pořádnou práci, která bude mít opravdový přínos. Líbí se mi, jak mluví s nadhledem a lehkostí. Uvědomíte si, že profesionální cestování vlastně není žádný med, jak by se z navoněných instagramových fotek mohlo zdát.

Učením proti stresu – jste ve stresu? Naučte se něco nového! Vědecky potvrzeno. Studie byla prováděna na lidech, kteří jsou ve stresu v práci a zkoumalo se, zda je stresu více zbaví odpočinek nebo aktivní získávání nových znalostí. Ukázalo se, že vás více nakopne, když se naučíte něco nového, než když zdřímnete. Sama mohu potvrdit, že když mám špatnou náladu, stačí, abych si něco poslechla, přečetla nebo jen udělala lekci v Duolingu a hned je to lepší. Více si můžete přečíst zde.

Válka umění – „…když se den za dnem usazujeme k práci a dřeme, vždy se začne dít něco záhadného. Uvede se do chodu proces, při němž nám nebesa nevyhnutelně a neomylně přispěchají na pomoc. Neviditelné síly podpoří naši věc a šťastná náhoda náš záměr utvrdí….Když se každý den posadíme a odvedeme svou práci, soustředí se kolem nás síla. Múza si našeho odhodlání povšimne. Schválí ho. V jejích očích si vysloužíme přízeň. Když se posadíme a začneme pracovat, začneme se podobat zmagnetizované tyči přitahující kovové piliny. Přicházejí nápady. Poznatky vzájemně prorůstají.“ (z knihy Stevena Pressfielda: Válka umění. Odblokujte svou kreativitu a vyhrajte tvůrčí bitvy) Nejde o žádnou ezo-příručku, ale o citát ze skvělé knížky, která je o kreativitě, tvůrčím procesu a celkově o úspěchu. Pokud jen sníte o tom, co byste mohli dělat nebo kým byste mohli být kdyby…., ale nikdy se nedokopete pro svůj sen něco udělat, tato knížka vás určitě popostrčí.

Businessgram – pokud se trošku zajímáte o sociální sítě, v tomto případě hlavně o Instagram, podívejte se na stránku businessgram.eu. Je sice spíše určená lidem, kteří chtějí sociální sítě používat ke svému businessu, ale na blogové stránce se dozvíte spoustu užitečných aktuálních tipů. Např. jak tvořit zajímavé příběhy, jak si vylepšit svůj popis na Instagramu nebo jak a kdy používat hashtagy na Instagramu.

iCON 2014: Petr Mára – Life Hacking: Návod na přežití v dnešní době – záznam přednášky Petra Máry na konferenci iCON. O Petrovi jsem už psala v jednom z mých článků. V této přednášce se dozvíte, jakými nástroji si můžete pomoci, abyste zvládali rodinu, práci, cestování, práci na projektech a nezbláznili se z toho. Dozvíte se třeba, proč třeba výhra ve Sportce je to nejhorší, co se vám může stát.

Výzva – přemýšlím, že bych v létě něco zkusila, ale úplně nevím co.Každopádně výzvu – vzdělávací, sportovní, nějaké překonání sama sebe, cíl. Napadá vás něco? Všechno bych samozřejmě poctivě dokumentovala, abyste věděli, jak mi to (ne)jde. Takže směle do mě.

Mějte krásný víkend a dejte si Sedmičku!

 

Share This